puppy training - vanaf welke leeftijd?

Ons wordt vaak gevraagd vanaf welke leeftijd een pup mag komen trainen.

De nieuwe baas krijgt zijn pup over het algemeen vanaf de leeftijd van 7 tot 8 weken mee naar zijn nieuwe thuis.

Uw pup moet dan zijn eerste inenting hebben gehad.

Dan mag u met uw pupje deelnemen aan de socialisatiecursus.
Het is zelfs belangrijk dat u niet te lang wacht alvorens te komen trainen. De eerste maanden van zijn leven is de pup nieuwsgierig en staat de pup open voor alle nieuwe dingen die hij meemaakt.
In deze socialisatiefase is het heel goed voor de pup om kennis te maken met allerhande gebeurtenissen en zaken die hij of zij in de rest van zijn of haar leven mee kan maken.

Na deze socialisatiefase staat de pup niet meer zo open voor deze ervaringen en wellicht zal de jonge hond zelfs langzaam moeten wennen aan nieuwigheden alvorens hij deze kan accepteren als normaal.

Een goede hondenschool zal rekening houden met uw pup. Zo zal hij de eerste les voornamelijk mogen wennen aan de omgeving en aan alle prikkels die de cursisten en hun pups afgeven.

Zo krijgt de baas alle gelegenheid om vragen te stellen aan de trainer.
Hoe zit het met zindelijkheidstraining?
Hoe moet ik mijn pup leren met de bench om te gaan?

Of:  Hoe moet ik met mijn hondje omgaan?

Ga ik wel goed om met de handling met de riem?

Hoe eerder u een goed antwoord heeft op dergelijke vragen of u gewezen wordt op een juiste handling, des te beter zult u slagen in een goede opvoeding van uw hondje.

Pups mogen meedoen aan de socialisatiecursus en/ of de puppytraining vanaf de leeftijd van 7 weken, mits zij op de leeftijd van 6 weken bij de fokker de eerste inenting hebben gehad.